OMOOC

 

Inzichten voor een beter openbaar bestuur

OMOOC

Overheidsmanagers, professionals en bestuurders op actuele vraagstukken voeden met inspiratie en verdieping, dat is onze missie.

Universiteiten en andere onderwijsinstellingen zijn in het kader van digitalisering steeds vaker begonnen met het aanbieden van MOOCs. Deze Massive Open Online Courses (MOOCs) bieden een verfrissende en toegankelijke manier voor kijkers om kennis tot zich te nemen en richten zich op talloze onderwerpen. Een platform voor maatschappelijk relevante MOOCs met een focus op de overheidsdimensie ontbrak echter nog. Om die leegte op te vullen werd OMOOC in het bestaan geroepen: hét gratis online cursusplatform gericht op overheidsmanagers, professionals en bestuurders.

OMOOC tracht kennis uit het openbaar bestuur te delen met het openbaar bestuur, interbestuurlijke kennisdeling is hier het kernwoord. Via dynamische video’s met een open karakter bieden we iedere kijker een manier om zijn of haar kennis over een breed scala aan onderwerpen uit te kunnen breiden. Met meer dan 10 uiteenlopende MOOCs opgebouwd uit meer dan 70 inzichten is er voor ieder wat wils en staat OMOOC garant voor uren informatief kijkplezier.

In enkele jaren tijd is OMOOC dé plek geworden waar overheidsmanagers, professionals en bestuurders hun inspiratie voor verdieping halen, die ze kunnen gebruiken in hun eigen werk, de wereld dichtbij en de maatschappij als geheel. Daar zijn we trots op!

Deze MOOC is onlangs van start gegaan

Recente MOOCs