Wat doet de VOM?

 

Met de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) proberen we – samen met overheidsmanagers uit alle bestuurslagen – te bouwen aan hét podium voor ‘het vak van de ambtenaar/publiek manager’. Een dergelijk podium kan, zeker in deze tijd, een grote bijdrage leveren aan het debat en aan duurzame oplossingen voor de toekomst.

 

Als interbestuurlijk netwerk voor overheidsmanagement willen we een bijdrage leveren aan de ambities om dwars door de bestuurslagen en door organisaties heen grenzeloos ervaringen uit te wisselen over ons vak. Steeds meer collega’s zijn trots om overheidsmanager te zijn. De VOM helpt om hier gezicht aan te geven. Dit doen wij door het organiseren en faciliteren van verschillende activiteiten met als doel: het verder werken aan de professionalisering van bestuur en management, een visie op ontwikkelingen in het openbaar bestuur te generen, te bundelen en uit te dragen en kennis en ervaringen uit te wisselen. De afgelopen jaren organiseerden we diverse activiteiten – van debatten, online colleges, een discussieplatform tot maaltijdgesprekken – zoals Reuring!Café’s, Tijdmalen, OMOOC en Platform O. Elk jaar organiseren wij de Verkiezing Beste OverheidsOrganisatie van het Jaar en vanaf 2017 verzorgen wij ook de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Ook brengen wij regelmatig publicaties uit, doorgaans in samenwerking met andere partijen. Deze zijn hier te lezen.

Al deze activiteiten verrichten de VOM-mers op basis van vrijwilligheid en zonder kosten in rekening te brengen. Aan het organiseren ervan zijn echter wel kosten verbonden natuurlijk. Verschillende overheidsorganisaties en enkele commerciële partners zijn inmiddels sponsor van de VOM geworden. Door lid te worden lever jij ook jouw bijdrage aan dit netwerk. Mocht je daarnaast een (kleine of grote) rol willen vervullen doe dan mee.