De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met de Manifestgroep de 5de editie van Reuring!Online aan.

Eindelijk, na vele jaren, is er weer volop aandacht voor de uitvoering. Voor een deel geen prettige aandacht, omdat dingen die fout zijn gegaan volop in het nieuws zijn. Maar voor een deel ook goede aandacht. Goed, omdat er eindelijk weer beseft wordt dat politiek of beleid zaken niet zomaar over de schutting kunnen kieperen. Goed, omdat er nu aandacht is voor de voorwaarden die de uitvoering nodig heeft om zijn werk te kunnen doen. Goed, omdat het nu gelukkig gaat over hoe voor burgers en bedrijven het verschil kan worden gemaakt. Misschien is het daarom beter om voortaan te spreken over ‘publieke dienstverlening’ in plaats van over ‘uitvoering’.

Het draait niet om de overheidsbril waardoor de wereld gezien wordt, maar om wat beleid betekent voor burgers en ondernemers. Het gaat niet alleen om wat in de uitvoering anders moet, maar ook om wat er anders moet in politiek en beleid. Er liggen stevige documenten op tafel die aan de basis staan van een stevig debat.

Dat debat voeren wij in deze online editie van Reuring!Café! Reuring!Online richt zich op het virtueel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is ook tijdens deze editie onze debatleider. Host is Ab van Ravestein, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en voorzitter van de Manifestgroep.

Deze editie is live te volgen via het beeldbelprogramma Zoom. Jammer genoeg is een fysiek bezoek niet mogelijk. Kort voor het debat ontvangt u meer informatie over de wijze waarop u kunt meekijken. De mogelijkheid om vragen te stellen en mee te praten tijdens het debat blijft ondanks de online opzet bestaan!

In het panel van deze editie van Reuring!Online nemen plaats:

  • Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat
  • André Bosman, voormalig Tweede Kamerlid namens de VVD en voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie Uitvoeringsorganisaties
  • Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van SZW
  • Hans van der Vlist, voormalig adviseur bij ABD TOPConsult

Meld je nu aan!

Datum: 22-06-2021 | Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur