De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met het Europees Parlement en de Europese Commissie de 119de editie van Reuring!Café aan:

Het belang van Europa, het belang van EP-Verkiezingen

Begin juni gaan wij met zijn allen naar de stembus. Dan zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. In Nederland is dat op 6 juni; over heel Europa is het van 6 tot 9 juni. Een belangrijk democratisch moment! Waar zullen de verkiezingen over gaan? Over het klimaat, Europese defensie, de mogelijkheden en ook de risico’s van AI, boerenprotesten, het belang van natuur, uniformering van apparatuur, steun aan de Oekraïne.  Dat zullen de uitslagen en de onvermijdelijke analyses na afloop wel duidelijk maken. In het debat zal centraal staan: het belang van samenwerken in Europa en de toekomst van Europa. Welke samenwerking biedt mogelijkheden? Wat staat Europees samenwerken in de weg? Hoe gebruik te maken van het grote democratische recht? Voor welke opgaven is Europees samenwerken een antwoord? En welk Europa is dat dan? Welke spanningen zijn er en waarom? Wat kan beter en hoe gaan we dat bevorderen? En om dat geen theoretische discussie te laten zijn, zullen wij met de bankgasten en de zaal inzoomen op bijvoorbeeld concrete vraagstukken als het gewenste sociale contract of de opgaven die het klimaat aan ons stelt.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indonesische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, bestuurslid van de VOM, is onze debatleider. Er zal een inleidend vraaggesprek met Klasja van de Ridder, Hoofd Vertegenwoordiging Europese Commissie, plaatsvinden.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • Bert van Slooten, hoofdredacteur Brusselse Nieuwe
  • Winand Quaedvlieg, hoofd Bureau Brussel van VNO-NCW
  • Sonja Hibbert, directeur Kenniscentrum Europa Decentraal
  • Mendeltje van Keulen, lector onderzoeksgroep ‘Changing role of Europe’ Haagse Hogeschool

Meld je nu fysiek of online aan!

Datum: 16-04-2024 | Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag | Tijd: Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur | Indonesische rijsttafel na afloop!