Per 1 september zijn twee nieuwe stagiairs bij de VOM begonnen. Het is een bijzondere tijd om aan een stage te beginnen, maar zij hebben er ontzettend veel zin in om de komende maanden bij het VOM-team aan de slag te gaan. In dit nieuwsbericht stellen zij zich kort voor en leggen zij uit wat zij van hun stage bij de VOM willen leren.

Mijn naam is Kim Schuring (25), en ik zit momenteel in de eindfase van mijn master Militaire Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat ik aan deze master begonnen ben, heb ik mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties en de master Political Sciences afgerond aan de Universiteit Leiden.

Ik vind het erg leuk om te zien hoe de VOM mensen uit verschillende lagen van de overheid met elkaar in contact brengt, op een vaak informele en spontane manier. Ik kijk erg uit naar een leerzaam half jaar bij de VOM. In de aankomende maanden houd ik mij vooral bezig met de organisatie van de avond van de Overheidsawards, de verkiezing voor de Overheidsmanager van het Jaar en de OMOOCs.

Mijn naam is Yasmin de Fraiture (23). Afgelopen zomer heb ik het eerste jaar van mijn master in Internationale Veiligheid aan Sciences Po Paris in Frankrijk afgerond. Binnen deze master bestudeer ik voornamelijk Mensenrechten, Defensie, Diplomatie en Crisis Management. Hiervoor heb ik mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties afgerond aan de Universiteit Leiden met een individueel Honours College traject in Kunst, Cultuur en Geschiedenis. Voor dit Honours College traject heb ik vakken mogen volgen aan Tsinghua University in Beijing, het École du Louvre in Parijs en aan het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome. In mijn derde jaar heb ik een uitwisseling gedaan met Sciences Po Rennes in Frankrijk en ik ben gedurende mijn studie actief geweest bij verschillende verenigingen.

Het afgelopen jaar heb ik een deel van de pandemie in Frankrijk meegemaakt en een deel in Nederland. Ik merkte al snel dat het interne beleid en bestuur van een land ontzettend bepalend is in tijden van crisis, waardoor mijn interesse voor overheidsmanagement sterk gegroeid is. Ik hoop deze interesse verder te ontwikkelen gedurende mijn stage bij de VOM. Ik zal mij de komende maanden vooral bezighouden met de verkiezing van de Overheidsorganisatie van het Jaar, Platform O en Reuring!Café.