Lysias Advies organiseert vrijdagmiddag 11 februari 2022 in Amersfoort een symposium over hoe onderzoek meer impact kan hebben in het publieke domein.

Jaarlijks worden miljoenen euro’s uitgegeven aan onderzoek, met als doel maatschappelijke verandering te bewerkstelligen. Dat doel wordt echter lang niet altijd bereikt, terwijl veel onderzoeken een beter lot verdienen dan de bureaula.

Lysias gaat op deze vrijdagmiddag in op de belangrijkste inzichten uit 21 jaar onderzoek, die zes adviseurs hebben beschreven in het boek ‘Niet weer een onderzoek’. Hoofdspreker van het symposium is Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer. Hij zal zijn visie delen over het belang van onderzoek voor het publieke domein. Naast Arno Visser, zullen Jantine Kriens (oud-directeur van de VNG en nu onder andere voorzitter van de Bestuurlijke Adviesraad Kinderopvangtoeslag) en Adnan Tekin (voorzitter MBO-raad) hun visie geven op onderzoek met impact in het publieke domein en deelnemen in het panel.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail naar: symposium@lysiasadvies.nl onder vermelding van ‘VOM-nieuwsbrief over Symposium Lysias’. Meld je vooral aan!

Over het boek 

Het afgelopen jaar schreef Lysias Advies het boek “Niet weer een onderzoek”, over onderzoek met impact in het publieke domein. Interesse in het boek? Lees er hier meer over:  https://managementboek.nl/boek/9789461264756/niet-weer-een-onderzoek-magdeleen-sturm?affiliate=7666

Quote:

“Een onderzoek dat niet wordt benut, is niet alleen zonde van de tijd, de moeite en het geld die zijn geïnvesteerd in het onderzoek. 

Het is bovenal een gemiste kans 

om Nederland een beetje beter te maken.” 

Magdeleen Sturm en Yoram Poot, Lysias Advies