Met ruim 1200 leden is de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) hét interbestuurlijke netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. Door middel van verschillende, uitdagende projecten levert de VOM een bijdrage aan de ambitie om dwars door bestuurslagen en organisaties heen, best practices uit te wisselen over overheidsmanagement. We zijn op zoek naar een social media stagiair die dit interbestuurlijke netwerk versterkt en beter op de kaart neerzet.

Wat bieden wij?
Als je bij ons stage gaat lopen, kom je te werken in het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

  • Je krijgt als branding en social media stagiair de unieke kans om met jouw digitale vaardigheden een communicatiestrategie op te stellen waarin je zoveel verantwoordelijkheid krijgt als je aankunt.  
  • Daarbij ben je de rechterhand van de projectmanagers en neem je the lead in onze socials, onze branding en speel je een grote rol in het bedenken van onze (social) media/branding strategie op de lange termijn. Daarnaast denk je mee over promotie en de vormgeving van onze huidige uitingen. 
  • Je krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen en te leren van de communicatieafdelingen/newsrooms van diverse organisaties middels onze bestuursleden.

Wat doen wij?
De VOM kent een aantal projecten waarmee we kennisdeling bevorderen. Zo ontwikkelen we MOOCs, online collegereeksen die wij als medeoprichter voor OMOOC produceren in samenwerking met een opdrachtgever. Organiseren we Reuring!Cafés (debatten tussen topbestuurders). Beheren we platform O waarmee we een brug slaan tussen topambtenaren en wetenschappers. Organiseren we de de Verkiezingen Beste Overheidsorganisatie, Overheidsinnovatie en Overheidsmanager van het Jaar en de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal. Tot slot zijn we bezig met het opzetten van een nieuw project genaamd Samenspel waarin we samen met ons netwerk de afstand tussen bestuurslagen blootleggen en proberen te verkleinen. 

 Wie zoeken wij?
Voor deze stage zoeken wij:

  • een enthousiaste student/net afgestudeerde young professional (hbo/wo);
  • bij voorkeur iemand met een opleiding in de richting van (marketing) en communicatie, social media, branding, advertising of creatieve business: eigenlijk alle opleidingen die jou klaarstomen om te werken aan branding/social media in een professionele context;
  • een creatieve teamspeler met een goede pen die interessante werkervaring op wil doen waarbij je je netwerk uitbreidt zowel binnen als buiten de overheid.

 Nu begrijpen we natuurlijk dat alles in deze corona crisis net allemaal even anders is. Ook wij werken momenteel vanuit huis. Maar met de huidige verwachtingen hopen we in het voorjaar steeds meer naar kantoor te kunnen. In de tussentijd zorgen we ervoor dat we alsnog zoveel mogelijk met elkaar in contact staan. We beeldbellen via Hangouts en zien elkaar zo nu en dan voor een lunchwandeling of borrel op 1,5e meter afstand.

 

Vergoeding en uren

  • Na een proefperiode van een maand krijg je een stagecontract voor een half jaar (start februari).
  • Het betreft een meewerkstage van 32-36 uur per week.
  • Je ontvangt stage- en reiskostenvergoeding conform regeling rijksoverheid (€ 571,- bij een 36-uurs stage).

 

N.B. dit betreft een meewerkstage. Omdat we een klein bureau zijn, hebben we helaas geen ruimte om jou te begeleiden bij een onderzoeksstage. 

Ben je geïnteresseerd en pas jij in bovenstaand profiel? Mail dan uiterlijk dinsdag 1 februari 17:00 uur jouw motivatie en CV naar giulia@vom-online.nl. Meer informatie via Giulia van Zwam (06-20217897).

Bekijk voor meer informatie onze algemene website: www.vom-online.nl en onze projectwebsites platform O, OMOOC en de Overheidsawards.