Den Haag, 19 september 2022 – De drie finalisten van de Verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’ zijn bekend. Tijdens de Dragons’ Den op 16 september zijn kwalitatief goede pitches gegeven, waardoor het een lastige keuze was voor de jury.

 

 

 

De komende weken zullen er werkbezoeken plaatsvinden bij de finalisten. Op 22 november wordt één van de finalisten tijdens de Overheidsawards gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’.

 

Over de Verkiezing

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

 

Over de jury

Niet alleen zal voorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) de organisaties beoordelen, dit gaat hij doen samen met: Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie BZK); Jan Herman de Baas (Gemeentesecretaris Arnhem); Renée Bergkamp (Provinciesecretaris Noord-Holland); Michelle Kames (Jong Ambtenaar van het Jaar 2022); Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Universiteit Utrecht); Astrid Schulting (Gemeentesecretaris Westerkwartier); Piet Sennema (Secretaris Directeur Waterschap Aa en Maas) en Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie Ministerie BZK).

 

Over de partners

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, PA Consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Voor meer informatie over de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 volg ons op Twitter en LinkedIn.