VOM verwelkomt nieuwe stagiaires!

Per 30 augustus zijn twee nieuwe stagiaires bij de VOM begonnen. In een tijd waar alles hopelijk weer terug naar een (nieuwe) normaal gaat, hebben Manon en Thomas veel zin in het komende halfjaar, waar zij zich bezig mogen gaan houden met de activiteiten van de VOM. In dit nieuwsbericht stellen zij zich kort voor en geven aan wat zij tijdens hun stage willen leren.

Hallo! Ik ben Manon van de Woestijne (22) en ik ben opgegroeid in Sluis, West Zeeuws-Vlaanderen. In 2020 heb ik mijn Bachelor in Governance, Economics and Development afgerond aan Leiden University College (LUC) in Den Haag en daarna heb ik meteen een Master in Publieke Administratie gevolgd aan de Universiteit Leiden, campus Den Haag. Naast mijn studie heb ik in het bestuur gezeten van Women in Innovation and Leadership (WIL) en heb ik gewerkt als student assistent voor het wervings- en communicatieteam van LUC.

De VOM sprak me meteen aan als een organisatie die de mogelijkheid heeft om binnen de overheid dwars door bestuurslagen en organisaties heen te gaan. Ik kijk er naar uit om via dit unieke perspectief meer te leren over openbaar bestuur en om actief bij te dragen aan de werkzaamheden van de VOM. In de komende maanden zal ik vooral betrokken zijn bij de Verkiezing Beste OverheidsInnovatie van het Jaar 2021, Platform O, Samenspel, en de Overheidsawards.

 

Mijn naam is Thomas Veenstra (23), en ik ben een Fries in hart en nieren. Ik heb een bachelor ‘Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie’ achter de rug, waarna ik twee masters, ‘Internationale Politieke Economie’ en ‘Filosofie, Politiek, en Economie’ ben gaan volgen. Momenteel ben ik in de afstudeerfase van deze masters, waarbij ik deze stage als sluitstuk wil gebruiken. Naast mijn studie ben ik zoal werkzaam geweest voor de Rijksuniversiteit Groningen als student-assistent, heb ik in Beijing gezeten voor een zomerschool, en ben ik penningmeester geweest voor The International European Model United Nations.

De VOM trekt mijn interesse door haar waardevolle positie als organisatie tussen het bestuur. Ik ben erg gemotiveerd om het komende halfjaar meer te weten te komen omtrent openbaar bestuur, en zelf ook bij te dragen aan de activiteiten van de VOM. Ik hoop met name om een beter begrip te krijgen van de link tussen de lokale overheid en de rijksoverheid. Ik zal mij gaan bezighouden met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2021, Reuring!Café, OMOOC, en de nieuwsbrief.