Platform O

Het openbaar bestuur heeft continu reflectie, kennisdeling en debat nodig om goed te kunnen functioneren en bij de tijd te blijven. Kennis en ervaring van mensen werkzaam in het openbaar bestuur en van wetenschappers en andere experts kunnen beter en laagdrempeliger gedeeld worden dan nu het geval is. Daarom hebben VOM, VGS, VB en IKPOB de handen ineen geslagen en zijn platform O begonnen.

Platform O prikkelt bezoekers met columns en artikelen van wetenschappers, ambtenaren uit verschillende overheidslagen en professionals uit de praktijk. Opinion leaders en stakeholders worden gericht uitgenodigd om te reageren op deze artikelen. Platform O deelt niet alleen de succesverhalen, maar ook de minder geslaagde aanpakken en experimenten. Zo vindt online verdieping en discussie plaats over relevante ontwikkelingen als lokale vernieuwing, sociale en technologische innovatie. Ook gaan wij aan de slag met actuele dossiers als de energietransitie, digitalisering en cybersecurity.

Platform O richt zich op iedereen die interesse heeft in de werking van het openbaar bestuur. Bezoekers kunnen reageren op gepubliceerde artikelen en columns, deelnemen aan de online discussie en hun eigen ervaringen en kennis delen. In de toekomst zal platform O ook kleinschalige bijeenkomsten organiseren om het debat rond veelbesproken thema’s voort te zetten.

Tot slot vinden we het belangrijk om te vermelden dat platform O geen enkel commercieel belang nastreeft bij het realiseren van haar doelen.

Laat platform O je inspireren en stimuleren!

Deel je inzichten en maak kennis!