Den Haag, 2 april 2024 – Op 19 november 2024 vinden de uitreikingen van de Overheidsawards voor de Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar plaats. Vanaf vandaag kan je de overheidsmanager of -organisatie nomineren die volgens jou deze titel verdient! 

De verkiezingen hebben het doel om transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en organisaties uit te lichten en te belonen. 

De jury voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van Jetta Klijnsma (Commissaris van de Koning in Drenthe), zoekt naar een manager binnen het thema ‘Inspiratie en Impact’. De overheidsmanager van het jaar 2024 weet alle ballen in de lucht houden. Hij of zij staat in verbinding met de samenleving en laat zich hierdoor inspireren. Tegelijkertijd weet de manager met zijn of haar visie de organisatie en medewerkers te inspireren. De manager maakt impact, door het verschil te durven maken. Hij of zij staat pal achter gemaakte keuzes en voor zijn of haar medewerkers. Dit alles met een grote dosis enthousiasme!

In deze roerige tijden zijn krachtige overheidsorganisaties nodig om goed in te spelen op complexe maatschappelijke uitdagingen en om de unieke behoeften van alle burgers adequaat te voorzien. Een goede organisatie maakt dagelijks het verschil. Dit doet ze door middel van haar missiegedrevenheid, haar leervermogen en haar maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast heeft de organisatie een uniek profiel nodig. Maatschappelijk effectieve en relevante organisaties bestaan in de meest uiteenlopende vormen, bijvoorbeeld als provincies, waterschappen, gemeenten, agentschappen, ministeries of bestuursorganen.  Ze doen zich voor in duidelijke profielen, krachtige interne organisatie en duidelijke maatschappelijke resultaten. Bij de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2024 is de jury, onder leiding van juryvoorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag), op zoek naar organisaties die dagelijks het verschil maken. Lees hier de criteria waar een deelnemende organisaties aan moet voldoen. 

Tot en met 21 juni 2024 12:00 uur zijn nominaties welkom voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie en Overheidsmanager van het Jaar. Nomineer de overheidsmanager en/of overheidsorganisatie die volgens jou de titel verdient via  www.overheidsawards.nl/nomineer 

De Verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Binnenlands Bestuur, iBestuur, FUTUR, ICTU, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Ordina, PA Consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).Verkiezingen Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie 2024 geopend

Voor meer informatie over de Verkiezing Beste Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2024 ga je naar https://www.overheidsawards.nl/ of volg ons op LinkedIn.