Wie zijn wij?

 

De Vereniging voor OverheidsManagement is hét interbestuurlijke netwerk van professionals in de publieke sector! De VOM is dé organisatie waarbinnen leidinggevenden en professionals van verschillende overheidsorganisaties elkaar ontmoeten om samen te bouwen aan de overheid van de toekomst.

 

De VOM (Vereniging voor Overheidsmanagement) is dé organisatie waarbinnen leidinggevenden en professionals van verschillende overheidsorganisaties bij elkaar komen. De VOM is geen klassieke belangenbehartiger, maar bestaat uit een groep betrokken overheidsmanagers. Via verschillende projecten brengt de VOM ambtenaren informeel samen. Bij ons ligt de nadruk op het organiseren van reuring, verrassing en vernieuwing, met als uitgangspunt het samenbrengen van ambtenaren en het agenderen van nieuwe thema’s. Lid zijn van de VOM betekent actief meewerken aan het vernieuwen van de overheid.

 

Zaken die ertoe doen. De VOM stimuleert het delen van kennis en ervaringen over het vak van de overheidsmanager op tal van manieren. We doen dit via Platform O, een online website waar columns en wetenschappelijke artikelen worden geschreven, Reuring!Cáfe, een debat/talkshow tussen topbestuurders, en OMOOCs, online open collegereeksen. We proberen zoveel mogelijk een dialoog op gang te brengen tussen overheidsprofessionals. Door het delen van kennis over openbaar bestuur en beleidsuitvoering ontstaan er nieuwe perspectieven over de besproken onderwerpen. Dit leidt tot een verbreding van inzichten voor beleidsuitvoerders.

 

Trots op het vak. Naast het verbreden van kennis proberen we het ambtenaren vak ook in de spotlight te zetten. Wij willen ambtenaren de kans geven om trots te zijn op hun eigen prestaties. Dit bereiken met name door de OverheidsAwards te organiseren. We reiken jaarlijks prijzen uit voor Beste OverheidsOrganisatie van het Jaar, Beste OverheidsInnovatie van het Jaar en OverheidsManager van het Jaar. We geven graag aandacht aan de positie en vaardigheden die nodig zijn om een goede overheidsmanager te zijn en agenderen ook nieuwe en relevant thema’s hierin. 

 

Kom stage lopen. Om het half jaar is de VOM ook op zoek naar enthousiaste stagiaires, met een passie voor politiek en openbaar bestuur. Als jij een creatieve teamspeler bent met een goede pen, proactieve houding en je je netwerk rondom de overheid wil vergroten dat is dit wat voor jou! Je krijgt als stagiair de unieke kans om samen te werken met hen die het verschil maken in overheidsland. Omdat de VOM een kleine organisatie is krijg je zoveel verantwoordelijkheid als je aankunt. Daarnaast werk je door middel van onze projecten aan je communicatie en projectmanagement vaardigheden.