De Overheidsawards

 

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards worden de Awards uitgereikt aan dé Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het hart van onze democratie: de Ridderzaal.

 

Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar

Vanaf 2021 organiseert de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar. Deze verkiezing zal jaarlijks afwisselend worden georganiseerd met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. In samenwerking met verschillende partners wordt gezocht naar de meest toonaangevende innovaties binnen alle lagen van de overheid. De verkiezing heeft tot doel kennis uit te wisselen en ter inspiratie te dienen voor overheidsorganisaties en medewerkers. 

Futuregov

Futurgov is een database die de inzendingen bevat van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en van de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar. Het systematisch toegankelijk maken van deze waardevolle informatie draagt bij aan een klimaat waarbinnen een open gesprek kan worden aangegaan over het verbeteren van overheidsorganisaties en overheidsinnovaties. Het doel van de database is daarom om de inzendingen voor een breed publiek beschikbaar te maken om zo kennis te delen over de best practices van elke organisatie.Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid. Alleen zij maken kans op nominatie en uitverkiezing door een zware vakjury. De Award Overheidsmanager van het Jaar is dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Bekijk de eregalerij met de winnaars van afgelopen jaren hier.

 

Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar start de zoektocht innovatieve oplossingen en excellent presterende overheidsorganisaties. De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling. Daarnaast enthousiasmeert de Verkiezing medewerkers door hen trots te laten zijn op wat zij bereikt hebben met hun organisatie. Als organisatie maak je deel uit van een breed netwerk, waarin de beste overheidsorganisaties van de voorgaande edities samenkomen en van elkaar leren. Klink hier voor de winnaars van de afgelopen jaren.