De Overheidsawards

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards worden de Awards uitgereikt aan dé Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het hart van onze democratie: de Ridderzaal.

Op maandag 20 november vond in de Ridderzaal de uitreiking van de Overheidsawards plaats. De award van de Overheidsmanager van het Jaar 2017 is door Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitgereikt aan Gerard Bakker (bestuursvoorzitter COA). Staatsbosbeheer nam de prijs voor de de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 in ontvangst.

Voor de Overheidsmanager van het Jaar 2017 waren Irma Woestenberg (gemeentesecretaris ‘s-Hertogenbosch) en Elanor Boekholt-O’Sullivan (Commandant Vliegbasis Eindhoven) de overige kandidaten. Stadsregio Parkstad Limburg en Waterschap Brabantse Delta waren de overige kanshebbers om de Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 te worden. De zes finalisten hebben de jury’s voor een moeilijke opgave gesteld, omdat zij alle zes op verschillende wijze indrukwekkende prestaties in het publieke domein hebben verricht.

Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar start de zoektocht innovatieve oplossingen en excellent presterende overheidsorganisaties. De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling. Daarnaast enthousiasmeert de Verkiezing medewerkers door hen trots te laten zijn op wat zij bereikt hebben met hun organisatie. Als organisatie maak je deel uit van een breed netwerk, waarin de beste overheidsorganisaties van de voorgaande edities samenkomen en van elkaar leren. Staatsbosbeheer is verkozen tot de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017.

Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid. Alleen zij maken kans op nominatie en uitverkiezing door een zware vakjury. De Award Overheidsmanager van het Jaar is dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA, is tot Overheidsmanager van het Jaar 2017 uitgeroepen. Het thema van de twintigste editie was ‘Wie durft in de wind te staan?!’.