De Vereniging voor OverheidsManagement zoekt Communicatie stagiair!
Met ruim 1200 leden is de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) hét interbestuurlijke netwerk van vernieuwende overheidsmanagers uit alle lagen van het openbaar bestuur in Nederland. Door middel van verschillende, uitdagende projecten levert de VOM een bijdrage aan de ambitie om dwars door bestuurslagen en organisaties heen, best practices uit te wisselen over overheidsmanagement. We zijn op zoek naar een communicatie stagiair die dit interbestuurlijke netwerk versterkt en beter op de kaart zet.

 

Wat bieden wij?
Als je bij ons stage gaat lopen, kom je te werken in het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

  • Je krijgt als communicatie stagiair de unieke kans om met jouw digitale vaardigheden een communicatiestrategie op te stellen waarin je zoveel verantwoordelijkheid krijgt als je aankunt.  
  • Daarbij ben je de rechterhand van de projectmanagers en neem je the lead in onze socials, onze branding en speel je een grote rol in het bedenken van onze (social) media/branding strategie op de lange termijn. Daarnaast denk je mee over promotie en de vormgeving van onze huidige uitingen. 
  • Je krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen en te leren van de communicatieafdelingen/newsrooms van diverse organisaties middels onze bestuursleden.

 

Wat doen wij?
De VOM kent een aantal projecten waarmee we kennisdeling bevorderen. Zo ontwikkelen we MOOCs, online collegereeksen die wij als medeoprichter voor OMOOC produceren in samenwerking met een opdrachtgever. Organiseren we Reuring!Cafés (debatten tussen topbestuurders). Beheren we platform O waarmee we een brug slaan tussen topambtenaren en wetenschappers. Organiseren we de de Verkiezingen Beste Overheidsorganisatie, Overheidsinnovatie en Overheidsmanager van het Jaar en de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards in de Koninklijke Schouwburg. Tot slot zijn we bezig met het opzetten van een nieuw project genaamd Samenspel waarin we samen met ons netwerk de afstand tussen bestuurslagen blootleggen en proberen te verkleinen. 

 

Wie zoeken wij?
Voor deze stage zoeken wij:

  • een enthousiaste student/net afgestudeerde young professional (hbo/wo);
  • bij voorkeur iemand met een opleiding in de richting van communicatie, social media, branding, advertising of creatieve business: eigenlijk alle opleidingen die jou klaarstomen om te werken aan communicatie in een professionele context;
  • een creatieve teamspeler met een goede pen die interessante werkervaring op wil doen waarbij je je netwerk uitbreidt zowel binnen als buiten de overheid.

 

Vergoeding en uren

  • Na een proefperiode van een maand krijg je een stagecontract voor een half jaar (augustus/september).
  • Het betreft een meewerkstage van 32-36 uur per week.
  • Je ontvangt stage- en reiskostenvergoeding conform regeling rijksoverheid (€ 672,- bij een 36-uurs stage).

 

N.B. We doen geen onderzoeksstages, omdat deze niet goed passen binnen onze activiteiten.  

Bekijk voor meer informatie onze algemene website: www.vom-online.nl en onze projectwebsites platform O, OMOOC en de Overheidsawards.

Ben je geïnteresseerd en pas jij in bovenstaand profiel? Mail dan uiterlijk dinsdag 31 juli om 17:00 uur jouw CV en motivatie naar Anne Lamers via anne@vom-online.nl.